הישארו מעודכנים!

יום שלישי, 21 באוגוסט 2012

אנמיה, ברזל, B12.


בס"ד



כל הנכתב הינו בגדר המלצות כלליות בלבד ולא מהווה התוויה רפואית , במקרה של בעיה רפואית יש לפנות לגורם רפואי מוסמך.



נכתב בעקבות מטופל עם מחסורים גדולים של B12 מצד אחד ואכילת כמויות עצומות של בשר מצד שני , בלי לשים לב לשאר תפקודי הגוף.

למרות אכילה מוגברת של בשר עדיין הוא סובל מחסרים גדולים של B12. 


אנמיה, ברזל, B12.


להרבה אנשים שלושת המילים\מושגים האלה מוכרים.

סבל נמשך של מחסור בברזל ו B12 .

עייפות , תשישות , חיוורון , נשירת שיער ועוד תופעות שונות המקשים על החיים.

זה אחד המקרים בהם לכל מטופל יש סיבה ודרך טיפול שונה לתופעות אלה. 

הפעם אתמקד באמרה ידועה ואשר לא תמיד מתאימה למקרה של אנמיה.

"תאכל\י בשר והרבה"! וכך אנשים מעמיסים כמויות של בשר שונות ומשונות לגופם בתקווה ש רמת הברזל והB12 יעלו ואתם איכות החיים.

אני שוב מסייג הדברים כתובים לסוג מסוים של אנשים , הרבה פעמים בשר (איכותי ובכמויות סבירות כמובן) חיוני וחשוב.

B12- אמנם מצוי בעיקר במוצרי מזון מהחי  אבל חשוב לדעת כי במחקרים אחרונים מצאו שB12 מיוצר במעיים ע"י "חיידקי מעיים טובים", בנוסף במידת הצורך ניתן לצרוך שמרי בירה המכילים B12.

ברזל- מצוי בכמויות יפות גם במזון מהצומח כמו זרעים שונים ,אגוזים, עלים ירוקים, שומשום מלא.

עוד רכיב חיוני לאיכות דם תקינה וזה חומצה פולית , שייכת לקבוצת ויטמיני B הקשורים כולם אחד בשני ואשר פחמימות מזוקקות למשל (סוכר לבן, קמח לבן) מאבדים אותם מהגוף.
חומצה פולית מצויה- בעלים ירוקים, דגנים מלאים, שמרים ועוד.

למה אני מספר לכם את זה?

כי בכמויות של אכילת בשר אנחנו עלולים להחטיא את המטרה והיא תפקוד תקין של הגוף עם ספיגה נאותה של רכיבים תזונתיים מהמזון.

מזון מהחי ובעיקר בשר קשים לגוף לעיכול , הרבה פעמים גורמים לעצירות (אין להם סיבים תזונתיים) מעמיסים על הכבד ועל כיס המרה, משרים תחושת כבדות, אינו מטיב עם פעילות מעיים ובכך מחלישים את תפקוד הגוף וספיגת רכיבים חיוניים מהמזון.

לתפקוד תקין של הגוף חשוב לדעת למשל- איזה מזונות משפיעים לרעה על ספיגת הברזל (כמו אוקסלטים - שוקולד , ריבס , קפה , תה שחור, עגבניות, חצילים , פלפל).

ברזל הוא מינרל הנאבק במינרלים אחרים על אתרי הספיגה בגוף.
לכן אם צורכים במקביל לתוסף הברזל מינרלים אחרים אנחנו מפחיתים את יכולת ספיגת הברזל בגוף.


לסיכום העניין - בניית דם חשובה לתפקוד תקין של הגוף לא תמיד אכילת כמויות של בשר ישפרו את המצב ,
 כדאי לשים לב על כלל תפקוד הגוף ולראות איפה יש תפקודים לקויים המשפיעים על תפקוד נכון ובכך בע"ה נגיע ריפוי מלא.


כל הנכתב הינו בגדר המלצות כלליות בלבד ולא מהווה התוויה רפואית , במקרה של בעיה רפואית יש לפנות לגורם רפואי מוסמך.

תגובה 1: