הישארו מעודכנים!

דוגמא לטיפול בדרך הטבעית - דלקת מפרקים


בס"ד                                                                  
                                                                               
דלקת מפרקים וטיפולה בדרך הטבעית- דוגמא .
המידע הוא לידע כללי בלבד אינו רפואי ואינו התוויתי בשום צורה!
אין לראות במידע זה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי, במידה ויש בעיה רפואית יש לפנות לגורם מוסמך בלבד!

שלום .
נקפיד על תזונה שתוריד עומס מטאבולי, תוריד במשקל, תעזור בפינוי רעלים, תוריד רמה דלקתית.
ראשית אני כותב לך מה ההמלצה האופטימאלית, אח"כ ארשום בצורה תהליכית.
מזון מהחי מעלה רמת דלקתית ומוסיף המו רעלים בגוף.
מזון המכיל סוכר לבן קמח לבן וכו' מוסיף רמה דלקתית ומחליש מאד את מערכת החיסון.
חשוב להבין שזה תהליך.
לקחת-
פורמולה  צמחי מרפא 5CC  3פעמים ביום-
apium graveolum 25%
arctium lapa-20%
withania somnifera-25%
curcuma longa-25%
zingiber-5%
מולטי ויטמין איכותי- כמוסה אחת ביום.
התנהלות ביום יום-
אכילה מתונה, ללעוס היטב בנחת.
לא לשתות מיד אחרי הארוחה זה מדלל את מיצי הקיבה.
לשתות הרבה במשך היום.
לעשות פעילויות הרפיה כמו מסז' , רפלקסולוגיה , פעילות גופנית מתונה חיונית מאד.
להיות בשמש כ 10 דקות ביום.




המלצות תזונה בכל יום-
אומגה 3-זרעי פשתן- כף עד שתיים ביום , אפשר להשרות במים ולשתות את המים עם הזרעים. לשתות איתם שתי כוסות מים. כף שמן פשתן בכבישה קרה שנשמר מאור וחום.  דגי ים צפוני איכותי.

מינרלים-טחינה משומשום מלא-  מולטי מינרל טבעי מאד חשוב (לבדוק בתווית שיש לפחות 850 מ"גסידן).

אננס טרי (אם יש בנמצא)- מכיל אנזים נוגד דלקת (ברומליין)
אגוזי ברזיל-  לפחות 4 ביום (מכילים המון מינרל סלניום)
ירקות-  כל הסוגים בעיקר נוגדי דלקת וחמים לחורף (כמו כרוב, כולורבי, צנון , כרובית, שום ,בצל.) (חוץ מהסוגים שראוי להימנע מהם, רשומים בהמשך)
גם מבושל גם חי , ממליץ לגוון 5 ירקות מצבעים שונים בכל יום.
אגוזים\זרעים\שקדים- כל הסוגים טובים וכדאי להרבות מהם רק לא מלוח ולא קלוי, לפני הקניה להריח את הסחורה ולבדוק שלא מעופש.
 שמנים- רק מכבישה קרה , (שמן זית עד 0.8% חומציות) השמנים מאד חשובים וחיוניים לגוף בתנאי שהם מכבישה קרה ולא מזוככים.(שמן פשתן צריך לבדוק שנשמר מאור וחום).
חלבון-על מנת לקבל חלבון צמחי ואיכותי משלבים דגנים וקטניות מומלץ מאד להשרות אותם לפחות 24 שעות במים (להחליף את המים פעמיים ביום למנוע ריקבון) זה מעלה את האיכות של הקטניות ומצמצם מאד בעיות של גזים.
חלבון מהחי(עוף,ביצים)- לצמצם בשלב זה לא יותר מ100גרם ביום.
פחמימות- רק מלאות, חשוב לבדוק את הרכיבים של הלחם. כדאי למצוא מאפיה שאופה לחם\פיתות מקמח מלא, ללא תוספות של חומרים משמרים וחומרים שונים.
חליטות(סוגי תה שונים)- עדיפות לקנות עלים\פרחים מיובשים\טריים מאשר את שקיות התה. לשים בכוס מים ולסנן.
קמומיל(בבונג)– מרגיע, טוב לכאבי בטן, טוב לפני השינה.
לגרד שורש ג'ינגר טרי בכוס מים רותחים- נוגד דלקת משכך כאבים ומחמם.
שיבא(לענה)- משפר ספיגה ועיכול, טוב לכבד.
קורנית(טימין)- טוב לנשימה, עיכול.

מה לא לאכול-
·        מזון תעשייתי ומעובד (גם צ'יריוס וקורנפלקס), שתייה קלה, אלכוהול.
כדאי להימנע-
·        חמוציות\שזפים- מכילים חומצה אוקסלטית
·        חצילים, תפוחי אדמה , פלפל, עגבניות- ירקות סולניים מעכבי שיקום רקמות סחוס.
·        בשר\קפה\תה\סוכר\חלב \מלח – מזונות מעכבי סידן




תפריט לדוגמא:
בוקר-
·        דייסת שיבולת שועל (מעט דבש\סילאן אל תגזים).שלל ירקות חיים (חסה, גזר , כרוב , ברוקולי , מלפפון, בצל, נבטים ,וכו') עם לימון שמן זית איכותי (עד 0.8 % חומציות כבישה קרה)
·        יוגורט עיזים\ לבן רגיל (ללא שום תוספות כמו גילה)+ חמוציות קפואות ללא תוספות, אוכמניות קפואות(יש של חברת בודק במקפיא  של המרכולים השונים).
·        פירות העונה- אגס, אפרסמון, תפוחים ,
·        דייסת קינואה  לבשל קינואה במים עד שהמים נספגים  והגרעין נהייה שקוף.. להוסיף קינמון קצת דבש\סילאן\אגבה (סירופ הדומה לדבש יש ב"חנויות טבע")
·        לחם + טחינה+ לימון+ שום  (שומשום מלא בלבד ללא תוספת מלח).
·        אבוקדו +לימון +פיתות
·        מוזלי\גרנולה(גרעינים וזרעים לא קלויים\קלויים קלות המתקה לא סוכר   + יוגורט טבעי
ביניים-
·        אגוזים (ברזיל, לוז, מלך, קשיו – לא קלויים\מלוחים תריח את הסחורה שאין לה ריח עיפוש. הם מלאים ברכיבים טובים)
·        פנקייק\קרפ על בסיס קמח מלא (תנסה גם קמחים אחרים כמו כוסמין) ומים.
·        שקדים, גרעיני דלעת ,חמניות
·        גרעינים + אגוזים +שקדים + קצת צימוקים אורגניים ביוגורט עיזים
·        שייק פירות+ שיבולת שועל –(2 תמרים, תפוח, אגוזים, וכל מה שנראה לך) +מים חמים תערבל בבלנדר.
·        תפוח, אגס, תמרים, פירות העונה.
·        פריכיותאורז (ללאמלח) + סילאןוטחינה
צהריים-
·        מג'דרה אורז מלא (עדיף העגול הוא יותר טעים לדעתי) + עדשים
·        סלט טבולה עם קוסקוס מלא(שים לב זה דורש יותר נוזלים)
·        תבשיל שעועית לנבנה\אדומה\שחורה(תנביט אותה קודם)
·        גריסים + ירקותמבושלים +  עדשים
ערב-
·        מרק אפונה טחון מוסמך עם פתיתי שיבולת שועל+ קרוטונים ביתיים מלחם ביתי (מכינים בד"כ משאריות לחם יבש)
·        מרק ירקות  + קטניות
·        דג מימים קרים כמו סלמון , קוד(שיבוט) , הליבוט (לא מסין) ממדינות כמו נורבגיה והולנד.
·        פשטידת ירקות.
·        חומוס ביתי עם פיתות ביתיות + שמן זית\שמן פשתן שנשמר מחשיפה לחום ואור (שמן חשוב מאד, יש ב"חנויות טבע")

"בתפילה לרופא כל בשר"
בהצלחה.



אין תגובות:

פרסום תגובה