הישארו מעודכנים!

יום שלישי, 26 ביוני 2012

איזה תזונה מומלצת

בס"ד


הכל שטויות כולם עם אינטרסים, הטבעונים רוצים להרוויח התעשיינים רוצים להרוויח, כל האוכל  אותו דבר.
הכל נראה אותו דבר ביציאה...

אינספור תירוצים מענות וטענות יש על אכילה בריאה לא בריאה, מזיקה לא מזיקה.

השאלה היא האם מי שמקפיד על אורח חיים בריא בדגש על תזונה בריאה מרוויח?

במאמר התמקד בהגיון הפשוט והטבעי של כל אדם סביב חוויות האכילה .

  בתחילת עידן התעשייה אחת המשימות של האדם הייתה לדאוג למספיק אוכל לאנושות כולה.
יש בזה דבר מבורך , לא עוד רעב ותת תזונה , לא עוד חסרים תזונתיים (יש עדיין חלקים עצומים בגלובוס בו אנשים מתים מרעב).

עם השנים הפכה המטרה למנוע כלכלי רב עצמה , כשהמטרה מהאכלת האנושות הפכה בהרבה מקרים למילוי הכיס של היצרנים והכרס שלנו הצרכנים.

וכך נהפכו לנו הרבה מוצרי מזון מזינים ומבריאים למוצרי אוכל קלוקל המזיקים לגוף.
אין הגיון בייצור קמח לבן מלבד הביקוש הכלכלי שיש לו, עולה יותר להפיק קמח לבן מאשר מלא.
היתרון בכבישה חמה וזיקוק השמן הינו בעיקר בכמות הגדולה שמספקת הפקה זו והארכת "חיי מדף" של המוצר קרי- השמן המזוכך.
עוד דוגמא חלב- ישנם הרבה פולמוסים סביב, האם החלב הוא בריא או לא, דבר אחד בטוח במצב של היום  הזנת הפרות תוספת ההורמונים , ואח"כ עיבוד החלב , החלב מאבד בכך את יחודו התזונתי והופך מבחינתי ללא מומלץ בכלל.
אכילת בשר- אין פרופורציה בין אכילת הבשר הנצרכת לעתים, לבין מה שאנשים אוכלים בפועל.
וכן עוד רבות הן הדוגמאות.

למה אני מספר לכם את כל זה?

כי לנו בתור צרכנים יש חולשה והיא סיפוק בלוטות הטעם "כמטרה עיקרית" ולא כסיוע ל"מטרה העיקרית" והיא הזנת הגוף.

הרבה מאיתנו בוחנים את המזון לפי עצמת הטעמים - היצרנים מכירים אותנו היטב וככה במוצרים רבים אנחנו מוצאים משפרי טעם, חמרי טעם וריח ועוד מרעין בישין שבינם לבין הזנת הגוף אין קשר.

אנחנו רגילים שבמיץ יש כמות אדירה של סוכר ולכל מוצר מוסיפים הרבה מלח.

אז לפני שאני מתחיל לבחון איך כדאי לי לאכול ומה כדאי לי לאכול כדאי לשנות את הכיוון בראש ולהבין שאכילה היא קודם כל להזנת גופי אח"כ מגיע הטעם כדי לעזור לי לאכול.

האם אורח חיים בריא מסייע באמת לבריאות שלנו?

קל מאד להוכיח , פשוט לעבור על איזה ערכים תזונתיים נכנסים לתזונה שלכם בכל יום ואיזה לא.
בנוסף איזה חומרים מזיקים נכנסים לגוף שלכם ואיזה לא.

מס' דוגמאות -
אתם צמאים נורא , חם , קניתם בקבוק\ פחית מיץ קר , כמה סוכר יש בפנים? בחצי כוס חד פעמי יש 2 כפות סוכר!
איך אני יודע? פשוט מאד. על טבלת רכיבים תזונתיים כתוב פחמימות (במקרה זה זה סוכר בלבד) 10 גרם למאה מ"ל.
 כל כף מכילה כ 5 גרם סוכר (אתם מוזמנים למדוד בבית) .
כוס חד פעמי היא כ 200 מ"ל.
התוצאה בחצי כוס יש 2 כפות סוכר.
ואנשים קונים בכמויות נהנים לדגדג את בלוטות הטעם להתיש את הלבלב בקיצור ידועים הם נזקי הסוכר.

עוד דוגמא-
על מנוסודיום גלוטומט שמעתם? תקישו באינטרנט ותקראו כמה זה חומר מזיק.

לגבי חומרים חיוניים לגוף-
למשל אדם שלא אוכל ירקות טריים מצמצם את יכולת קבלת ויטמין C הכל כך חיונית לנו, ויטמין C נהרס בבישול.

חומצות שומן חיוניות- הרגו אותנו עם השמן המזוכך מצד אחד מאד מזיק ומצד שני אנשים לא צורכים שמנים מכבישה קרה המכילים בין השאר- כמויות גבוהות של ויטמין E , חומצות שומן חיוניות כאומגה 3,6,9 באיזון הרצוי ועוד.

לסיכום:
כל אדם שונה באופיו טבעו ומזגו, לכל אדם מתאימה תזונה אחרת, ככה בורא עולם ברא אותנו.
לשם המחשה - לכל אזור בעולם יש את הדגן "שלו".
אורז - למזרח
תירס, קינואה - ליבשת אמריקה.
5 מיני דגן -לארץ ישראל ולאגן הים התיכון.
ועוד דוגמאות רבות.
אז כששואלים אותי איזה תזונה אתה ממליץ? אני עונה שזה שונה מאדם לאדם.
מה שבטוח מבחינתי הוא כי להסיר את החומרים המזיקים במקביל להגברת מזון מזין, זה א-ב לקיום אורח חיים בריא.
אני תמיד מביא את עצמי כדוגמא - השינוי אצלי התחיל מזה שהכנסתי לבית טחינה משומשום מלא.
יש לי מטופלת שעושה "צומות" של סוכר, פעמיים בשבוע לא אוכלת סוכרים פשוטים.
כל אחד ודרכו כל אחד ואופיו , אבל מה שבטוח- כל אחד צריך תמיד להיות בהתקדמות ולא בנסיגה.


בהצלחה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה