הישארו מעודכנים!

יום שני, 2 באפריל 2012

בס"ד

תזונה בריאה בפסח גם לאשכנזים!
אני מסייג ופותח בכך שמוצרים באריזה צבעונית מרשרשת המזכירה כמעט במדויק את המוצר הרגיל, לא מקבל אצלי שום התייחסות.
קודם כל יחסית למה שיש בפנים, מוצרים אלה מאד יקרים .
שנית , לא יודע מה איתכם אבל בשום אופן אני לא מוכן לאכול חביתה בשלל חומרים תעשייתיים בתוספת 3 טון סוכר!!!!!

אז בחג כוווולם בבית  (לפחות אמורים להיות), המטבח גם ככה משתנה, אז בואו נתחיל ללמד את עצמנו ומשפחתינו לאכול בריא , אל דאגה כולם יאכלו.
למה?
א. כי זה מה יש!
ב. כי זה פסח.
ג. להפסיק לחשוב שמזון בריא הוא לא טעים!

 אני מציע לשנות את החשיבה, שינוי זה יוסיף בריאות ויוזיל משמעותית את הקניות לחג (למי שרגיל לקנות תחליפי - עוגות\ממתקים\לחמים\מעדנים וכו').

הבנה כי יש פה הזדמנות פז להתחיל בשינוי קטן ולהמשיך איתו כל השנה.
רובנו בחופש , חוה"מ הוא הזדמנות לנסות מתכונים חדשים.
המטבח עובר שינוי , וכולם מקבלים בהבנה תבשיל\מאכל ש.. איך נאמר לא יצא משהו, גם ככה החג ארוך ויש הזדמנות לתקן.

את השינוי אני מציע לעשות כבר בהכנת רשימת הקניות,  חוסך זמן בריאות וכסף.
לחשוב על מתכונים בריאים.
מס' דוגמאות-

מעדני חלב-
אין צורך לשלם על כמויות אדירות של סוכר וחומרים שונים, קנו בלנדר כשר לפסח,מס' יוגורטים פשוטים והכי זולים.
עכשיו נותר לבחור טעמים-
אוכמניות- (לקנות את הקפואת זה הכי קרוב לטרי) המחיר של האוכמניות גבוה? אל דאגה עם חבילה אחת מכינים כמות עצומה של יוגורט פירות, מה גם שזה נשמר לאורך זמן במקפיא!
חמוציות קפואות(הכי קרוב למצבם הטבעי , אין צורך לקנות את המסוכרות, את הסוכר ניתן להוסיף בבית) 1-2 מספיקות כדי לתת צבע ל100 מ"ל יוגורט.
הבנתם את העיקרון? אפשר להוסיף -שקדים\אגוזים\צימוקים\תמרים\משמש אורגני (תשוו בטעם בין האורגני ללא אורגני - האורגני הרבה יותר טעים! ובלי חומרים משמרים).

מכניסים את הפירות לבלנדר מוסיפים יוגורט (אני ממליץ על כבשים ועיזים , זהירות לבדוק את הרכיבים שלא הוספו להם חומרים מלבד חלב) מערבלים הכל, יוצקים לתוך כוסות חד פעמי\ אריזה יפה אחרת.


ממרח שוקולד-
אוייש כמה טעים ולא בריא מצה עם ממרח שוקולד יקר לכיס ולבריאות.
להחליף מהר לממרח מזין http://rotnemer.blogspot.com/search/label/%D7%9C%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%AA%20%D7%A4%D7%A1%D7%97 (ראו בבלוג שלי או חפשו ביוטיוב - ממרח הבריאות של אליאל רוטנמר) לאשכנזים - בפסח ניתן להחליף את הטחינה בממרח שקדיה.

עוגות -
לטעמי אין צורך ה' נתן לנו פירות ארץ ישראל כל כך טובים לגוף לנשמה ולברכה.
ניתן להכין מיצי פירות\ שייקים אביביים עם הבלנדר החדש שקנינו..

מנות עיקריות-
אשכנזים שבננו שמעתם על קינואה??? לפי מיטב ידיעתי (אני לא רב) קינואה לא היה מוכר בזמן גזירת הקטניות.
זה קל להכנה ומזין.
אותו כנ"ל אמרנט (סוג של דגן מבחינה בוטנית המוכר לטבעונים למינהם).

ירקות-
לא להתקמצן עליהם זה הזמן לנסות סלטים חיים שונים ומגוונים, לצאת מהסלט המונוטוני של- מלפפון\עגבנייה\בצל.
לגוון להנות מעוד ירקות, להתעניין בירק המוזר בסופר שעדיין לא טעמנו.
תבשילי ירקות שונים ילוו ארוחות מזינות ושמחות.

שמן-
הצילו את עצמכם משמנים מזוככים! זה מזיק לבריאות .
לצרוך רק שמנים מכבישה קרה כמו שמן זית (עד 0.8% חומציות).
שמנים מכבישה קרה חיונים מאד לבריאות, הזדמנות טובה לצרוך שמנים איכותיים.
אגב , מנסיון אין צורך לטגן בצל על כל תבשיל\מנה שמכינים, אפשר במקום השמן לשים מים.
אם בכל זאת רציתם להכין צ'יפס , תדאגו שהשמן יהיה עמיד בחום כמו שמן קוקוס , אבוקדו וזית.
לשים לב שהשמן לא נשרף ומעלה אדים שזו עדות לחימצונו וקילקולו .
ניתן להוסיף לשמן גזר חי , הוא מסייע בעיכוב חמצון (קילקול) השמן.

חליטות-
כמה שהם טובות כשהם מעלים מקוריים ולא תמצית מיובשת בשקיק תה שעלה לנו ביוקר.
קנו מסננת קטנה לתה המסננת חרקים אפשריים.
הכינו חליטות במגוון האפשרויות (עוד מידע בבלוג http://rotnemer.blogspot.com/search/label/%D7%9B%D7%95%D7%A1%20%D7%94%D7%AA%D7%94%20%D7%A9%D7%9C%D7%99

פיצוחים-
לא קלויים ומלוחים , להריח אותם לפני הקניה לבדוק שאין ריח של עיפוש.
אגוזי מלך טריים , מכילים המון רכיבים מזינים לבריאות.

אז כמובן אני לא שף בריאות ולא מתיימר להיות כזה,  את השינוי בבתי, התחלתי מהכנסת מוצר בריאות אחד לבית (טחינה משומשום מלא), לאט לאט התקדמתי וכל פעם אני משתפר.
בחג הזה אני רואה הזדמנות למתן את האכילה שלנו למה מועיל יותר לתפקוד היום יומי ולעבודת ה' ומה מזיק ומשחית את הגוף.
בחג הזה כדאי לדאוג ולהיות עדינים ורגישים למערכת העיכול שלנו, ללעוס היטב ובנחת.
אל דאגה המזון לא יברח גם אם נסיים לאכול אחרונים.
חג שמח מלא בריאות לכל בית ישראל !!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה