בס"ד
כוס התה שלי-
החליטות מלוות אותנו כבר אלפי שנים.
כמה טיפים לכוס תה ולעצמה התמונה בו.
מומלץ להיכנס לחנויות תבלינים\טבע לרכוש את העלים הטריים\יבשים. במקביל אפשר לגדל באדנית\בגינה.
העיקרון בכוס תה טובה הוא כזה-
ככל שהחומר יותר עצי צריך יותר בישול.
לדוגמא קינמון צריך הרתחה במשך כ 15 דקות. עלי מרווה – מספיק לחלוט בכוס מים רותחים.
כמה דוגמאות לכל טוב מהבריאה-
מרווה- אנטי חידקי, גלי חום בגיל המעבר, כאבי בטן , הצטננות.
קינמון- מחמם, מוריד רמות סוכר, טוב להתקררות ולבטן.
עלי זית טריים במרתח - אנטי ויראלי, מוריד לחץ דם ושומנים.
שורש כורכום טרי במרתח\מגורד בכוס מים חמים- נוגד חמצון , מגן כבד , מנקה דם , נוגד דלקת.
שורש זנגביל טרי במרתח\מגורד בכוס מים חמים- מזרים דם, מחמם, נוגד דלקת, מציין לצינון.
לענה(שיבא) חליטה- מנקה את מערכת העיכול, מזרימה מרה וכבד.
בבונג (קמומיל) חליטה- מרגיע ,מרגיע בטן, אנטי חיידקי.
נענע (מנטה)חליטה- אבנים במרה, מקרר מרגיע בטן.
קורנית חליטה- טוב לגרון, שיעול, מאזן מערכת חיסון, נוגד חיידקים.
סמבוק שחור חליטה- גם פירות גם פרחים- אנטי ויראלי, מוריד חום, טוב לשפעות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה