הישארו מעודכנים!

יום חמישי, 3 במרץ 2016

עוגיות בריאות בחצי שעה הכנה


בס"ד

הבוקר חזרתי מהתפילה ב7:00
(כן לפעמים אני קם מוקדם)
בהשראה של רגע התחשק לי להכין עוגיות מזינות.

מבקשים ממני כמויות, לצערי או שמחתי אני עובד בשיטת הסבתא- יש עקרון פשוט לעוגיות ולפי זה מכינים כל פעם משהו חדש.

מחיר:
500 גרם שבולת שועל עולה כ4-7 ש"ח , פירות לא זוכר את המחירים, אבל בטוח יוצא יותר זול מקילו עוגיות עשירות בסוכר ומרגרינה....

זמן הכנה:
נטו 10 דקות 
ברוטו (כולל אפיה) 30 דקות.
בעקרון אני מנסה להשתמש במה שיש לי בבית.


מתכון:
עוגיות הם עיסה של מס' רכיבי מזון שנאפת בתנור.
אז לקחתי כמות של כ 3 כוסות שבולת שועל (-דקה המכונה קווקר) טחון לקמח.
חצי כוס גרעיני חמניה טחונים.
(לטחון שבולת שועל וגרעיני חמניה או כל דבר דומה לוקח כחצי דקה-
שמים בבלנדר וזה נטחן יופי :) )
הוספתי 3 בננות מאד בשלות שחיכו לגאולה.
2 תפוחים צהובים שנראו מסכנים.
2 חופני צימוקים. 
את הפירות טחנתי (שוב...) בבלנדר.
ערבבתי הכל עד לקבלת עיסה
(אם העיסה יבשה מידי אפשר להוסיף טיפה מים).
הכנתי צורות מגושמות
וסדרתי אותם יפה על תבנית מכוסה בנייר אפיה.

אפיה:
20 דקות בתנור חום בינוני או עד להזהבה קלה.
בהתחלה הם יוצאות מעט רכות (יותר קל לילדים לנגוס)
מי שרוצה אפשר להשאיר בתנור המכובה (אחרי ה20 דקות) ע"מ שהעוגיות יתייבשו עוד ויישמרו לזמן הרבה יותר ארוך...

למה עוגיות בריאות?
כי זה מוכן רק מרכיבים טבעיים ועשירים ברכיבי תזונה.
שבולת שועל מכילה ויטמיני B סיבים תזונתיים.
הבננות והצימוקים מכילים הרבה מינרלים כמו אשלגן.
גרעיני חמניה מכילים הרבה מינרלים כמו אבץ.
התפוחים עשירים בסיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים.
כמובן שיש עוד רכיבים וכמובן שחלקם קצת נאבדים באפיה,
לכן כמו כל דבר אין צורך להפריז.

מתאים לאכילה:
בעיקר בזמן בו הגוף מוציא הרבה אנרגיה- כמו חורף או פעילות גופנית מאומצת.

"ברכתם בורא מיני מזונות" 

תגובות מענות ושאלות מתקבלים בשמחה תמיד.

נ.ב







אין תגובות:

פרסום תגובה